Ситуація із запасами вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ, обсяг яких в 3,3 рази нижче за плановий показник, буде збалансована за рахунок поставок вугілля із-за кордону згідно контрактів, які вже укладені енергетичними компаніями.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

«На сьогодні на складах ТЕС і ТЕЦ накопичено 846 тис т вугілля. Є відставання від графіку, але ми бачимо збалансованість за рахунок договорів по імпорту вугілля. Імпорт вже відбувається, договори укладені в цьому плані ми бачимо, що система буде збалансована», - сказав він під час засідання Кабінету міністрів 6 жовтня.

За даними Міністерства енергетики, державні ТЕС станом на початок жовтня відчувають дефіцит вугілля і працюють в режимі мінімального складу обладнання. Запасів вугілля на трьох державних ТЕС залишилося на 11 днів, за даними Міністерства.

Раніше державна компанія «Центренерго» повідомила, що протягом листопада-грудня 2021р має надійти 350 тис т вугілля з Польщі, 100 тис т – з Казахстану і 37,5 тис т – із США.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

ДТЕК планує у грудні 2021р та січні 2022р отримати вугілля із США від компанії HC Trading (Heidelberg Cement Group), також компанія імпортує паливо із Польщі та Казахстану.

За даними видання ExPro, станом на 6 жовтня еталонна ціна вугілля в порту Роттердам зросла до 246,5 дол/тонну і досягла рекорду за останні 10 років. Зокрема, з початку травня 2021р ціна виросла майже в чотири рази. За даними Міненерго, станом на 5 жовтня фактичні запаси вугілля складали 841,2 тис т, а планові – 2,7 млн т (відставання у 3,3 рази).