Про це заявив президент ВП "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

"Те, що знову винесли на розгляд цей незрозумілий проект, де збираються обрізати термін експлуатації вагонів - і якісних, і неякісних, всіх, - це призведе фактично до катастрофічних наслідків для Укрзалізниці. Це створить штучний дефіцит. Це призведе до зростання ставок за користування вагонами. Це ляже вантажем на всіх вантажовідправників. І далі по всьому ланцюжку створення вартості", - пояснив Каленков.

Він також підкреслив: списання вагонів призведе до необхідності для УЗ купувати нові, в той же час у компанії є більш пріоритетні напрямки для інвестування – в оновлення локомотивів і залізничної інфраструктури, яка знаходиться в критичному стані.

"Саме це збільшить оборотність вагонів, вірніше, поліпшить оборотність вагонів. Саме це дозволить уникнути аварій на лінії і т.д., підвищить ефективність роботи Укрзалізниці», - пояснив Каленков.

За його словами, немає необхідності списувати вагони, які ще можуть експлуатуватися, і тим самим створювати кризову ситуацію в залізничній галузі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Вантажні вагони їздять і ще можуть продовжувати їздити. Не потрібно створювати штучний дефіцит і штучну кризу на ринку», - підсумував Каленков.

Як відомо, Міністерство інфраструктури опублікувало новий наказ про обмеження термінів експлуатації вантажних вагонів залежно від віку. Це вже не перша спроба відомства втрутитися у вагонний ринок: попередні спроби успіхом не увінчалися, а накази були відхилені регуляторною службою.

Раніше гендиректор Федерації роботодавців і транспорту України Володимир Гусак заявив, що керівництву Укрзалізниці слід думати про закупівлю локомотивів, яких катастрофічно не вистачає, а не про покупку нових вагонів.

У свою чергу екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що оновлювати рухомий склад «Укрзалізниці» потрібно, але в першу чергу необхідно модернізувати залізничну інфраструктуру і підвищити якість перевезень.