Про це заявив лідер партії "Українська Стратегія" Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Україна 24", пише Інтерфакс.

Коментуючи результати саміту "Україна - ЄС", який відбувся в Києві 12 жовтня, Гройсман зазначив, що загальний тон заяв нагадує аналогічні документи минулого і позаминулого років: конкретики - небагато.

"Але є кілька важливих речей. Одна з них: Росія повинна нести відповідальність за штучно створені нею "Л\ДНР". Це правильний сигнал. Наші європейські партнери розуміють, що цей хижак у вигляді Росії вже наступає і на їх інтереси, створює їм різні кризи", - сказав Гройсман.

Але Україна не може і не повинна сидіти склавши руки - навіть незважаючи на те, що конкретики з "Північного потоку - 2" і енергобезпеки немає ні в Європі, ні всередині України.

Як зазначив Гройсман, єдино правильний шлях для нашої держави зараз - виконувати Угоду про Асоціацію з ЄС, яка наразі далека від повного і якісного втілення і виконання, і будувати власну країну.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Стратегічне бачення в тому, що Україна повинна всередині розвиватися і трансформуватися: мати сильну економіку, соціальну політику, стати членом ліги європейських заможних держав. І це питання до нас - до України, до чинного уряду", - зазначив Гройсман.