Про це він розповів у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«Не так давно автоматична фото- і відеофіксація почала працювати в Україні, до цього її просто не було. Водії могли їздити з дуже великою швидкістю, порушуючи правила дорожнього руху в будь-яких його проявах - це смуга громадського транспорту, червоний сигнал світлофора. Запрацювали камери, але ефективність вони дають не таку як очікували. А камери автоматичної фіксації дають ефективність тільки на тій території, де вони встановлені. Тому що кожен водій знає, де вони знаходяться», - підкреслив він.

Павловський розповів, що у кожного є телефон з додатком, який показує, де стоїть камера і автоматично водій перед камерою скидає швидкість. А після того як проїхали камеру і там порожня ділянка дороги, підтвердив він, водій одразу ж додає швидкість. Тому з якоїсь точки зору це ефективно, вважає він, але, щоб знизити кількість ДТП в Україні в цілому потрібно камери ставити на стовпі. А це є дуже витратним для держави в обслуговуванні, і взагалі це не раціональне використання коштів.

«А мобільний телефон дасть можливість знімати правопорушення водіїв і автоматично, буквально за п'ятнадцять секунд, залучати їх до відповідальності. Це працює дуже просто, наприклад, коли ми їдемо по дорогах загального користування і бачимо грубе порушення ПДР, водій може зняти порушення ПДР на телефон і відправити листом в поліцію. І поліція в свою чергу привертає цього водія за номерним знаком до відповідальності. При цьому водії будуть розуміти, що навіть за відсутності камер їх можуть притягнути до відповідальності у такий спосіб», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, водіїв стануть більше штрафувати за порушення ПДР: як контролюватимуть рух на дорогах.

Знай.uа писав, у Львові спіймали шумахера з божевільним спідометром: 168 км/год.