Свою думку експерт висловив в ефірі програми Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Мораторій на експорт деревини вводився тільки на певний час. Він повинен був діяти до налаштування необхідних інструментів для регулювання цієї сфери. Мені складно оцінювати, наскільки сьогодні діють ці інструменти, але ми повинні розуміти, що і Євросоюз, і українська влада не хочуть вирубувати українські ліси – обидві сторони досить адекватно підходять до цього питання. Ніхто не хоче перетворювати Україну в зону екологічного лиха. Тому очевидно, що такі інструменти на саміті були представлені, і обидві сторони погодили їх застосування», - вважає гість програми.

На його думку, ніякої «зради» тут немає – є тільки черговий етап у вирішенні конкретних економічних завдань.

«Прихильники політики протекціонізму часто допускають серйозну помилку. Для малого та середнього бізнесу протекціонізм буває корисний, але це характерно не для всіх галузей економіки», - говорить Артем Біденко.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Руслан Бізяєв заявляв, що український ліс-кругляк зараз вирушає в Західну Європу контрабандою.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами депутата Київради Олесі Пинзеник, в країні йде нелегальна вирубка дерев.