Політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми «Прогноз» з Вікторією Панченко розповів, що в Україні необхідно відкривати виробництва.

«Найсмішніше, що український кругляк відправляють в Європу контрабандою, виходить корупції в Європі немає, а контрабанда є. Вивозять ліс контрабандою, та всі знають, що з України. Цей бізнес в Європі має рентабельність 6% - 8% зараз, коли економіка лежить і депозити в банку здають під мінус. Саме тому магазини IKEA у нас не відкриваються», - розповів він.

Бізяєв сказав, що поляки вже пройшли в якомусь сенсі цей шлях, але у поляків величезна преференція за рахунок Євросоюзу, приберіть ці преференції і польська економіка вже не буде таким тортом. Тому, вважає він, головна задача в Україні відкривати виробництво і якщо не хоче IKEA, нічого, прийдуть інші.

«Прийдуть з Азійсько-Тихоокеанського регіону, в тому числі наші сусіди, але найголовніше поставити задачу і створити умови для інвесторів. Чому відкриваються заводи Audi або Mercedes в Росії, тому що там створені певні умови. Якщо хочеш багато продавати машин на нашому ринку - виробляй їх тут. У нас цього немає, тому в Україні виробництво падає, тому що своє розвалюють, а інше не відкривають», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що Британія зараз має великий вплив на Україну.

Також раніше Ялі заявляв, що Байден і Путін не збираються переглядати Мінські угоди.