Про відносини, які розвиваються у України з Британією і її спробу закріпитися в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, розповів політолог Руслан Бізяєв журналістці Любові Завальнюк на каналі Руслана Бізяєва в проєкті «Розвилка» на YouTube.

«Британія зараз має великий вплив на Україну і ми про це говоримо останній рік, просто всім здавалося, що геополітична міць США в Україні настільки непорушна, що її неможливо посунути. Але як виявилося - не здавалася, зверніть увагу вже зараз пішла інформація про те, що Британія готова надати кредит, щоб Україна купила два новітніх британських есмінці, а це вже говорить багато про що», - підкреслив він.

Бізяєв розповів, що на ряду з цим Британії не все одно на наші відносини з Китаєм і історія з «Мотор Січчю» показує це. Для того, щоб Британії закріпитися в Азійсько-Тихоокеанському регіоні і повернути собі колишню велич, вважає він, їм потрібно Китай помножити на нуль або дуже серйозно опустити його вплив, тому все, що стосуватиметься співпраці України з Китаєм, британцями буде прямо або побічно блокуватися.

«А Туреччина завдяки негласному союзу з Британією потихеньку зміцнюється і в української влади з'явилося тут поле для маневрів між Вашингтоном, Брюсселем і Лондоном. Той час і ті зусилля, які прикладають британці, я б не оцінював їх як абсолютно безперспективні», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Романенко, що чим би не закінчилася історія з есмінцем, крайньою все одно виявиться Україна.

Також раніше для Знай.ua Бодров прокоментував інцидент з британським есмінцем в окупованому Криму.