Чим є у світовій політиці Україна: суб'єктом чи об'єктом? Стан справ у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» коментує політолог, блогер і громадський діяч Юрій Романенко.

«Не може бути суб'єктом держава, яка тремтить в страху від того, що їй не дадуть два мільярди доларів. Держава, яка свої кадрові призначення погоджує з посольством – неважливо, російським чи американським. По суті, у 2014 році змінився тільки вектор. Коболєв провалив все, що тільки міг, його зняли, а тепер нам кажуть: повертайте Коболєва. Зараз це буде для нас принципове питання: як буде розвиватися ситуація з «Нафтогазом»? Зеленський повинен вирішити: чи він керує країною, або наглядові ради? Це питання зовсім не риторичне. Якщо президент покаже, що для нього «вирішив» означає «зробив», тоді й Захід почне розмовляти з ним серйозно», - вважає політолог.

Поки що, за його словами, будь-які події – навіть настільки гучні, як інцидент з британським есмінцем – нічого не змінюють в положенні справ.

«Чим би не закінчилася історія з есмінцем, крайньою все одно виявиться Україна. Україна по-дитячому реагує на серйозні речі. Інші країни у своїй політиці виходять з власних інтересів, ми – ні», - каже Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявив, що «плівки Бігуса» стали потрясінням не лише для українців, а й для росіян.

Також Романенко зауважив, що війна на Донбасі з самого початку була для одних стражданнями та смертю, а для інших - прибутковим бізнесом.