Політичний консультант Андрій Бодров у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментував інцидент з британським есмінцем біля берегів окупованого Криму.

«Міжнародне право, як таке – це категорія померла. І Югославія, і ціла низка інших прецедентів: і Ірак, і Сирія... Це ж все на поверхні. Дуже схоже, що люди не заморочуються наявністю доказів, збором фактажу, вони просто банально кажуть: «Нам здається ось так, і тому ви будете покарані». І в даному випадку про яке тоді міжнародне право можна говорити?», - каже експерт.

Він підкреслив, що за українським законодавством ті води, в які увійшов британський есмінець, – це берегова зона України. І з Україною цей прохід був узгоджений.

Також Бодров розповів, у чому були претензії РФ до Британії.

«Претензії полягали, я так розумію, тільки в тому, що прохід був не узгоджений. І те, що це був зовсім не торговий корабель», - сказав політичний консультант.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У той же час він зазначив, що британські військово-морські сили і МЗС Британії могли б прогнозувати такий розвиток подій, тому що РФ утримує Крим під своїм контролем.

«Було абсолютно зрозуміло, що якщо корабель продовжить слідувати тим же ходом, тим же курсом, то буде гостра реакція і це буде напружувати відносини в усьому світі», - резюмував Бодров.

Раніше Знай.uа повідомляв, Чаплига заявив, що українська влада перестала боротися за Крим.

Також Знай.uа повідомляв, що Ялі розповів, як Путін і Байден хочуть врегулювати ситуацію на Донбасі.