Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів, які наслідки будуть для України від Мінських угод. Експерт нагадав, що Байден погодився на Мінські угоди як на базис врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Якщо вірити Путіну і його заявам на пресконференції, президент США Джо Байден погодився з ним, що в основі врегулювання конфлікту на Донбасі лежать саме Мінські угоди. Правда, у Байдена і Путіна є відмінності в розумінні підходів, шляхів і реалізації Мінських угод», - зазначив Ялі.

За словами експерта, відмінності в розумінні реалізації Мінських угод суті не змінюють, адже якщо Мінські угоди будуть реалізовані, включно зі змінами до Конституції України і наданням особливого статусу ОРДЛО, наявність власної армії під виглядом «народної міліції», своїх судів і прокуратури це означає, що окуповані території не будуть інтегровані назад в Україну.

«Це означає, що не ОРДЛО будуть реінтегровані в Україну, а, навпаки, з усіма наслідками, що випливають. А саме – жирний хрест на євроатлантичній інтеграції України, а в гіршому варіанті – розпад самої України на удільні князівства після того, як і інші регіони захочуть мати подібний статус, права, де-факто незалежність від Києва і при цьому отримувати від нього фінансування», - підкреслив Ялі.

Як зазначив експерт, реалізація Мінських угод може принести економічні наслідки, адже не буде точних гарантій, що Росія компенсує збитки і Захід надасть допомогу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

«Збитки від військових дій, знищення інфраструктури, вивезення заводів і розпилу на металобрухт металургійних заводів, затоплення шахт, яке загрожує екологічною катастрофою для України, це буде непосильною ношею і буде означати не тільки політичний, але і економічний колапс, який стане тригером розвалу країни», - сказав Ялі.

Нагадаємо, на Знай.ua Ялі заявив, що на саміті в Женеві не було переможця.

Раніше для Знай.ua Ялі розповів, говорили чи Байден з Путіним про Україну.