Політолог Максим Ялі у своїй програмі «Контрольний удар» розповів своє бачення саміту в Женеві. За його словами, на саміті немає переможця, а Путін більше уваги приділив західній пресі.

«Тут з самого початку не могло бути переможця, тому що не для цього президенти Росії і США зустрічалися після тривалого підготовчого артобстрілу в американських і російських ЗМІ. Тому тут нікому перевагу дати не можна», - зазначив Ялі.

За словами експерта, спочатку було ясно, що обидва президенти будуть робити акценти для внутрішніх аудиторій своїх країн. Як зазначив Ялі, спочатку була відома позиція США і колективного Заходу щодо політики Росії і, за словами експерта, представники Заходу чітко позначили цю позицію в підсумкових деклараціях за підсумком саміту G7 і НАТО.

«Обидві сторони напередодні зустрічі заявляли, що не чекають ніякого прориву і серйозного перезавантаження взаємин між двома країнами. Так в принципі і сталося, і так було очікувано спочатку», - сказав експерт.

Ялі підкреслив, що раніше він прогнозував, що якщо якісь домовленості на саміті і будуть досягнуті, то навряд-чи ми дізнаємося про їх результати. Як зазначив Ялі, виходячи із заяв президентів, його прогноз підтвердився.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Першу пресконференцію очікувано дав Путін. Я б більше уваги приділив його психологічному і емоційному стану, що було набагато більше красномовним, ніж ті чіткі тези, які він карбував. Було помітно, що Путін отримував справжнє задоволення від спілкування з представниками західної преси, якій він не відмовив ні в одному питанні. Пресконференцію Путіна можна сміливо називати пресконференцією для західних ЗМІ», - зазначив Ялі.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Ялі, що Україна може видобувати газ, але для цього потрібно змінити керівництво.

Раніше для Знай.ua Ялі розповів про ставлення Зеленського до Північного потоку-2.