Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів про ставлення Зеленського до Північного потоку-2. За його словами, президент України зрозумів, що реально відбувається.

«Вкрай важливо, що Зеленський нарешті зняв рожеві окуляри щодо відношення Заходу до анексії Криму та будівництва Північного Потоку-2, а також реальних причин початку Росією війни на Донбасі. Краще пізно, ніж ніколи», - зазначив Ялі.

Ялі розповів про заяву президента, що Північний потік-2 ні чим не відрізняється від анексії Криму, тому що війна теж була розпочата і Крим був захоплений для можливості торгуватися, при цьому питання Криму почало забуватися. Як зазначив експерт, Порошенко підписав, за словами Ялі, «капітулянтські» Мінські угоди, де взагалі нічого не говорилося про Крим.

«Зеленський також провів правильні паралелі між паспортизацією в Криму і ОРДЛО, яка зараз йде повним ходом. Цитата (Зеленського, - ред.): Тепер росіяни йдуть за однаковим сценарієм, тобто у них з'являються постійні важелі для торгів і Крим віддаляється все більше, в Криму була паспортизація протягом багатьох років», - підкреслив Ялі.

За словами експерта, у кримчан завжди були паспорти і українські і російські, а тільки потім сталася анексія Криму, а далі Донбас, щоб забути Крим. Як зазначив політолог, на Донбасі зараз йде роздача російських паспортів.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«(Цитує Зеленського, - ред). Реально у них (Кремля), на руках флеш-рояль, який ще й частково підтримує Європа, якщо вони добудують Північний потік-2 – це загроза енергетичній безпеці України і Європи, а Росія точно нас відключить», - сказав Ялі.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Ялі, що США не будуть протидіяти добудові Північного потоку-2.

Раніше на Знай.ua Ялі заявив, що Зеленський зайшов з козирів в політиці з Росією.

https://www.youtube.com/watch?v=HsR6cl_jwSg&feature=youtu.be