Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів про значення для України зустрічі Лаврова з Блінкеном. Як зазначив політолог, за підсумком зустрічі з'ясувалося, що США не буде вводити санкції проти Північного потоку-2. Також Максим Ялі назвав основні теми, які згадувалися під час розмови.

«Обговорення питань наростаючої в останні місяці конфронтації і небезпеки біля наших кордонів, стягування російських військ, які нікуди не пішли, як нам розповідав Шойгу, а лише передислокувались. Якщо опустити всі ритуальні заяви держсекретаря Блінкена, що США не приймуть загострення конфлікту на Донбасі з боку РФ, не кажучи вже про повномасштабну агресію, то тоді вона для нас не втішна (зустріч, - ред.)», - зазначив Ялі.

За словами експерта, Ентоні Блінкен заявив, що виходячи з інтересів США, адміністрація Джо Байдена не вводитиме санкції проти Північного потоку-2.

«Це означає, що Північний потік-2 буде завершено до кінця цього року, а це на даний момент є головним геоекономічним пріоритетом Путіна, і було головною умовою дачі добра на саміт Байденом. Тобто Північний потік-2 буде добудований, санкції введені не будуть: що це значить для України?», - підкреслив експерт.

На думку політолога, альтернативний спосіб транспорту газу для Росії призведе до розриву контракту між Газпромом і Нафтогазом через 4 роки, що перетворить газотранспортну систему на купу металобрухту, адже для підтримки її в робочому стані треба зберігати тиск.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«У Путіна будуть розв'язані руки для вторгнення в Україну. Не секрет, що в 2014-2015 роках наша газотранспортна система була серйозним фактором призупинення повномасштабної агресії Росії і переходу в наступ і захоплення Києва, як говорив Жириновський», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Ялі, що формується коаліція, яка виступає в підтримку України.

Раніше для Знай.ua розповів про значення промови Путіна на Федеральних зборах.