Зеленський запропонував зустрітися Путіну в будь-якій точці Донбасу, на що у відповідь отримав запрошення в Москву. Президент України відхилив цю пропозицію і запропонував зустрітися у Ватикані. Кремль заявив, що Путін не буде обговорювати Крим і Донбас із Зеленським, що зводить корисність цієї зустрічі до нуля.

Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів про події на світовому дипломатичному фронті.

«США на дипломатичному фронті в пух і прах розбивають Росію, мається на увазі що триває висилка російських дипломатів з європейських посольств. До цього списку приєдналася і Україна, яка буде висилати консула Росії з Одеси. Тут формується коаліція, яка виступає в підтримку України», - зазначив Ялі.

За словами експерта, причиною подібного об'єднання є скандал навколо здійснення вибухів на чеських збройових складах російськими спецслужбами.

«Поки відбуваються різні маневри на дипломатичному і військовому фронті, головне, за чим ми повинні стежити, це підготовка до саміту. З приблизною датою вже домовилися, з цього приводу виступав помічник Путіна Ушаков. Ця зустріч в кінці-кінців відбудеться. У цьому плані цікаво спостерігати за поведінкою Києва і Зеленського, який не хоче, щоб за його спиною домовлялися про долю України», - підкреслив експерт.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Ялі зазначив, що Кремль за час загострення і можливої ​​повномасштабної агресії чітко дав зрозуміти, що Путін не збирається говорити напряму з Зеленським.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Ялі про кредит МВФ, що це кредит, який нам вкрай необхідний.

Раніше для Знай.ua Бортник розповів про можливу зустріч Путіна і Зеленського.