Останнім часом тема можливих переговорів Зеленського з Путіним не вщухає. Путін заявив, що не буде обговорювати на цих переговорах тему Криму і Донбасу, нібито це його не стосується. Якщо зустріч глав двох держав відбудеться, на порядку денному будуть тільки економічні відносини.

Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про українсько-російські дипломатичні відносини і про деталі стосовно можливої ​​зустрічі Путіна і Зеленського.

«В українсько-російському треку переговорів намітився явний глухий кут. Упродовж тижня Україна генерувала різного роду ідеї, в тому числі президент України заявив, що зустріч між Путіним і Зеленським могла пройти у Ватикані», - зазначив Бортник.

За словами політолога, дуже дивний момент, що в останні дні уряд заявляє, що перемогою для України буде саме відмова Путіна від зустрічі.

«З одного боку ми намагаємося вмовити Путіна зустрітися, а з іншого заявляємо, що якщо Путін не зустрінеться, це буде перемога для України. Я завжди думав, що перемогою для України це буде мир, повернення Донбасу та Криму і підвищення рівня життя, але, виявляється, перемогою для наших політиків є відмова Путіна від зустрічі. Ймовірно, виходячи з примітивної логіки, вони думають, що таким чином будуть підштовхувати Путіна до зустрічі», - підкреслив політолог.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Бортник відзначив, що, незважаючи на всі публічні заяви української сторони, прес-секретар президента Росії заявив, що ніякої офіційної пропозиції вони не отримували. Політолог нагадав, що Росія відмовляється обговорювати Крим і Донбас, що значно зменшує цінність цієї зустрічі. Ще, як зазначає Бортник, якщо Україна погодиться на російські умови переговорів, то Зеленському буде важко пояснити українцям суть цієї зустрічі.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Бортника, що Байден розуміє, що, якщо Росія в повній мірі застосує військову силу, Україна, швидше за все, не зможе захистити себе.

Раніше для Знай.ua Бортник розповів про відносини Росії із Заходом і про слова Путіна на Федеральному Зборах.