Зараз часто говорять про майбутню зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна, але набагато рідше замислюються: для чого ця зустріч потрібна ще й іншому?

Свою думку у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

«Граючи м'язами, Путін зміг досягти деяких тактичних успіхів. А Байден розуміє, що, якщо Росія повною мірою застосує військову силу, Україна, швидше за все, не зможе захистити себе. Це означатиме поразку не тільки України, а й американської політики щодо України. Це буде серйозна криза для європейських партнерів, в тому числі партнерів по НАТО. Крім того, американо-російські відносини набагато ширше, вони містять аспекти Китаю, Сирії, Ірану, обмеження озброєнь, протидії тероризму і багато що ще», - каже політолог.

На його думку, американська адміністрація розуміє: якщо ці переговори будуть зірвані, то збиток буде завданий й інтересам США. При цьому для всіх очевидно, що напад Росії на Україну стане прологом до Третьої Світової війни. А США не хочуть її починати.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Ті бізнес-еліти, які грають все більш активну роль в політиці США і ЄС, розуміють, що нова світова війна призведе до краху проєкту глобалізації. Багато ринків закриються або схлюпнуться. Тоді вони втратять джерела отримання прибутку», - вважає Руслан Бортник.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він вказував на неефективність переговорів про мир.

Також Бортник вказав на роль США в переговорах з Росією по Донбасу.