Політолог Руслан Бортник вважає, що переговори про мир на сході України не дадуть жодних результатів.

Про це він розповів у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«А що, ви думаєте, що політики – будь то українські, ОРДЛОшні або російські – скажуть, що миру не буде, тому що ми не можемо домовитися? І взагалі те, про що ми навіть домовляємося, швидше за все, не буде виконуватися, тому що в принципі ми один одному не віримо і стратегічні цілі у нас різні. І бачення на те, чим повинен завершитися цей конфлікт, який повинен бути результат цього конфлікту – у нас різний. Звичайно, вони цього не скажуть», - говорить експерт.

Політолог називає всі переговорні майданчики ерзацом дипломатії, тому що вони виконують роль імітації переговорного процесу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

«Вони зберігають надію суспільства щодо того, що колись мир настане – це раз. І ці майданчики дозволяють утримувати конфлікт в якихось рамках. Тобто вони дозволяють уникати масштабних, повноцінних ескалацій зразка 2014-2015 року. І це вже добре, але сподіватися на те, що з цими людьми, які сьогодні сидять за переговорними столами, з цими документами, які лежать сьогодні на руках, в цих місцях, де вони ведуть переговори, можна досягти стратегічного миру, тобто повернення Донбасу до складу України... Сподіватися на це поки що, мені здається, не доводиться», - сказав Бортник.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Грищенко розповів, де може пройти зустріч Зеленського і Путіна.

Також Знай.uа повідомляв, що Грищенко розповів, чи потрібна Україні зустріч Зеленського і Путіна.