Для президента США Джо Байдена важливо, щоб Україна не реалізовувала Мінські угоди, оскільки це буде означати його політичну поразку і відновлення російського впливу. Тому, він може взяти участь в перемовинах по Донбасу.

Про це сказав політолог Руслан Бортник в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Віце-президент США Джо Байден брав найактивнішу участь у подіях Майдану, ми пам'ятаємо, в Україні. І звичайно, він є стороною, в цій ситуації, конфлікту. Для нього реалізація Мінських угод буде означати можливу реставрацію або контрреволюцію з точки зору Майдану або Революції Гідності. Означатиме відновлення російського впливу в Україні, який було нівельовано подіями 2014 року", - сказав Руслан Бортник.

Він зазначив, що в американській адміністрації є багато сил, які зацікавлені в мирі і розрядці конфлікту, але для багатьох політиків, і для Джо Байдена в тому числі - українська ситуація - це особиста історія.

"Для нього важливо виглядати правим. Якщо Мінські угоди будуть реалізовані - то виявиться, що може бути, що все, що робилося в 2014 році - не треба було його робити. Або багато з того. Як мінімум - що стосується війни. І багато досягнень Революції Гідності - в гуманітарному плані, в політичному плані - виявляться підірвані. Це буде означати і приватну політичну поразку для таких фігур, як Байден або Меркель. Тому що вони підтримували одну зі сторін у цьому конфлікті", - додав Бортник.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що холодна війна Росії з США отримала сьогодні нові форми.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Грищенко розповів, про що говорити Зеленському з Путіним, як не про Донбас.