І в минулому, і в цьому столітті можна спостерігати протистояння між Сполученими Штатами та Росією. Колишня холодна війна з Радянським Союзом супроводжувалася гонкою у воєнному озброєнні, сьогодні ж протистояння набрало інших форм.

Між колишньою холодною війною та сьогоднішньою ситуацією провів аналогії у програмі «Чаплига. Без питань» політолог Михайло Чаплига.

Згадуючи холодну війну, що точилася між Сполученими Штатами та Радянським Союзом, Чаплига попереджає про одне: не вірити очевидному.

«США виграли не тому що вони напали на СРСР, вони вимотали СРСР економічно», - розповідає він. Сполучені Штати свого часу почали серйозну гонку озброєнь, а Радянський Союз наздогнати їх не міг. Перші очевидно мали перевагу в економічному розвитку, а тому своїми діями провокували СРСР взяти участь у гонці, розробляти все нове та нове озброєння. Це призвело до вичерпання ресурсів Радянського Союзу.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чаплига пояснює, що наздогнати Америку можна було лише у разі такого ж вкладання ресурсів. «В результаті СРСР і навернувся. Економічно їх «віддубасили», - закінчує політолог.

Нагадуємо, Чаплига назвав Мінські угоди актом капітуляції.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, чи сьогодні влада використовує метод «на зло ворогу бомблю Житомир».