Допоки Путін відмовляється торкатися питання Донбасу, двостороння зустріч президентів України та Росії не відбудеться.

Таку думку висловив у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» політик Костянтин Грищенко.

Як відомо, Москва поставила умову пропозиції Зеленського зустрітися: розмова повинна стосуватися лише відносин України з Росією, натомість питання Донбасу залишиться осторонь. Грищенко же вважає, що в такому разі обговорювати якісь двосторонні відносини просто неможливо. Отже, якщо Росія не змінить свій підхід, провести зустріч буде вкрай важко.

«Справа в тому, що в Москві всі рішення в кінцевому підсумку приймає особисто Путін», - звертає увагу політик. Грищенко пояснює, що в такому разі розраховувати варто лише на бажання президента Росії покращити фон напередодні зустрічі з президентом США. Мовляв, він з легкістю покаже готовність до розмови та гнучкість, якщо захоче.

Принагідно експерт звертає увагу на терміни підготовки зустрічей. Так, оскільки із Байденом її готуватимуть за стандартними лекалами дипломатії, то на це піде більше часу, аніж на зустріч із Зеленським.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Двосторонні відносини, про які пропонує говорити Путін, вони просто зараз в стадії глибокої заморозки», - підкреслює гість програми. На його думку, процес їхнього розмороження почнеться лише тоді, коли нарешті справа дійде до встановлення безпеки та миру на Донбасі, до повернення Україні її окупованих територій. «Без цього про що можна говорити, про які двосторонні відносини», - додає він.

Та, якщо все ж таки залишатися на рівні лише двосторонніх відносин зараз, то це, зазначає експерт, такі питання: газ, транзит вугілля до Європи через Україну та товарів до Азії, а також процес відновлення польотів. Тим не менш, всі ці питання не повинні стосуватися воєнних дій на Донбасі.

Нагадуємо, Друзенко пояснив, що для Україні краще - членство в НАТО чи позаблоковий статус.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що холодна війна Росії із США набула сьогодні нових форм.