Україні треба тверезо оцінити перспективу членства в НАТО, а не мріяти. Про це заявив правник Геннадій Друзенко у програмі «Романенко Бесіди», спілкуючись із ведучим Юрієм Романенком.

«Я, наприклад, не уявляю, як німці готові знову зіткнутись на фронті з росіянами. Це ж травма на все життя: знищені міста, мільйони переґвалтованих німкень. Воно ж нікуди не поділося. Як українці часто збирають крихти і доїдають все після Голодоморів, так і німці вважають росіян прокляттям: апокаліпсис, просто біда, яких буває мало», - каже Друзенко.

Врешті-решт, зауважує він, Меркель ще жила в Німеччині, де стояв обмежений контингент радянських військ.

«Поляки і балти – їх я ще можу уявити на фронті війни з росіянами. А далі починаються проблеми. Греки – точно ні. Італійці та французи – напевно, ні, німці – ні. Голландці навіть на холодне дмухали, щоб, не дай бог, перспектива членства в ЄС не примарилась комусь, коли ратифікували Угоду про асоціацію України з ЄС», - розмірковує експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зрештою, каже він, є звичайна тверезість: «Ти, звичайно, можеш кричати, що завтра одружуєшся на королеві краси. Тільки не забудь її спитати, чи вона не проти? А ми схожі на такого менестреля, який вірить, що коли ще проспівати одну серенаду – то, напевно, жіноче серце затремтить, і нас візьмуть…», - іронізує він.

Найбільший абсурд цієї ситуації полягає в питанні: а навіщо нам НАТО, якщо все рівно відсотків 60 військових потужностей, технологій, грошей забезпечує рівно одна країна – США? Навіть більше, робить висновок Геннадій Друзенко.

Нагадаємо, Макаров заявив, що потрібно позбутися російського мотлоху на полицях українських книгарень.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що українська влада готує масштабний призов у разі вторгнення РФ.