Поки існує ймовірність вторгнення з боку Російської Федерації, Україна збирається провести масштабний призов, а Сполучені Штати готують свою армію на території членів НАТО.

Ці новини повідомив у своєму блозі «Україна в смартфоні» політолог Віктор Таран.

«Вводяться суттєві фінансові штрафи за ухиляння від військової служби», - повідомляє ведучий. Так, жоден українець призовного віку не отримає ніякої посади, якщо не матиме військового квитка та не буде приписаним до військкомату. Таран робить висновок про готовність до масштабного призову: аби у разі вторгнення РФ за кілька днів можна було мобілізувати 300 тисяч українців.

Політолог звернув увагу на настрої не лише всередині держави, але й поза нею – що думають у Європі та США. Світ переконаний, що можливість війни виключати не варто, а тому США вже готує війська у Європі, НАТО доходить до найвищого рівня боєздатності.

Щодо початку наступу, Таран має кілька варіантів. Так, керівництво самопроголошених республік саме може попросити військової допомоги в РФ або ж ті російські війська будуть обстрілювати з українського боку. У другому випадку Росія вдасться до марш-кидка. «Ймовірно, Україні слід очікувати вторгнення на кордоні Херсонської області та з Криму», - припускає політолог.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Поміркувавши про можливий розвиток подій на фронті, він піднімає питання й самих причин війни та її цілей. Для Росії, стверджує Таран, є вигода: вирішити проблеми півострова із відсутністю води, а також підвищити рейтинги Путіна перед виборами.

Окрім цього, свою гру на міжнародній арені ведуть найрозвиненіші держави світу. «В цій грі Україна залишається беззмінним пішаком на геополітичній шахівниці», - підкреслює політолог. Він говорить про Сполучені Штати, Китай та Європейський союз. Росія же своїми діями підвищує ставки. «Нам залишається тримати спокій та чистити кулемети», - підсумовує Таран.

Нагадуємо, Таран заявив, що Україна стоїть на порозі повномасштабної війни з Росією.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відбувається демонстрація сили та намірів з боку РФ для залякування України та Заходу.

https://www.youtube.com/watch?v=h5QMyxpeSPA&feature=youtu.be