«Валити з країни» - з таким меседжем депутатка Анна Колісник від «Слуги народу» звернулась у листуванні до незнайомого співрозмовника під час виступу головнокомандувача Збройних Сил України Руслана Хомчака, який розповів, що Росія стягує війська до кордону з Україною. Її меседж прокоментував політолог Віктор Таран у своєму блозі «Україна в смартфоні» на Youtube.

«Що ж так налякало депутатку в доповідях Хомчака? Він чітко вказав, що Україна стоїть на порозі повномасштабної війни з Росією. За останні декілька місяців Росія суттєво посилила військовий контингент на спільному кордоні з Україною у Брянській, Воронезькій областях та окупованому Криму. А ще РФ активно наростила військову присутність на території Білорусі», - сказав політолог.

Таран розповів, що соціальні мережі заповнили відеоролики російських військовослужбовців, які вихваляються тим, що їдуть в Україну воювати з «бандерівцями». Танки, БТР і гради - це все рухається в бік України. А тепер пригадаємо, що 31 березня Росія офіційно заявила про відмову повернутися до режиму припинення вогню на Донбасі.

«Першого квітня, і це не жарт, Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило інформацію, що РФ готова до широкомасштабних провокацій проти нашої держави. З одного боку, це може свідчити про те, що інтенсивність бойових дій буде суттєво посилюватись і нас чекатиме не тільки обстріли, а й повноцінне військове вторгнення або на Донбасі, або на кордоні з Кримом, або по всьому периметру кордону між Україною та Росією і, можливо, Україною та Білоруссю», - повідомив політолог.

Таран сказав, що може не все так страшно, можливо, росіяни лякають Зеленського великою війною, який останні два роки позиціонує себе як президент миру і не готовий до початку бойових дій, бо це суттєво вдарить по його рейтингу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

«Головна мета росіян – створення суспільного попиту на мир за будь-яку ціну з побічними цілями, дискримінація та деморалізація армії ветеранів, культурних та владних інституцій. То чи готова Україна до повномасштабної війни? Звісно, порівняно с 2014 роком ми зробили два кроки вперед і, не зважаючи на заяви Офісу Президента про мирні наміри, в Україні активно готуються до війни», - резюмував політолог.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв, що екологічний комітет Ради закликав Кабмін у 2021 році знайти фінансування для Нацплану щодо викидів.

Також раніше, Знай.ua писав, що киянин влаштував сцену патрульним у метро: "Пустіть, мені на роботу треба!".

https://www.youtube.com/watch?v=h5QMyxpeSPA&feature=youtu.be