Що відбувається на кордонах України з Росією і чи є підстави вірити в початок повномасштабної війни? Про це розповідає військовий експерт Олег Жданов у програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт».

«Відбувається демонстрація сили та намірів з боку Російської Федерації для залякування як держави Україна, так і Заходу. Путін хоче звернути на себе увагу, щоб його згадали, щоб з ним почали діалог. Думаю, більш серйозних намірів у нього немає», - каже колишній військовий.

Він пояснює логіку таких висновків аргументами військової людини.

«Переміщення військ і підготовка ударного угрупування для ведення масштабних бойових дій здійснюється у прихований спосіб. Ніхто демонстративно у світлу частину доби не ганяє військовий ешелон. Ешелони повинні йти в темну частину доби, техніка повинна бути затентована, щоб звичайна людина не могла відрізнити, що це: БМП чи танк. Бортові номери замальовуються і ешелони йдуть уночі під прикриттям товарних составів. Така істина війни», - каже експерт.

Коли здійснюється така демонстративна передислокація, то це більше демонстрація намірів, вважає він.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Жданов висловив зауваження стосовно цифр, які в різних джерелах суттєво різняться.

«Дійсно, розбіжність в оцінці кількості особового складу РФ шалена. Я б менше довіряв інформації Міністерства оборони, тому що сам головнокомандувач, генерал Хомчак, сам собі суперечить. Він у Верховній Раді каже, що йде перекидання військ до наших кордонів. Лякає депутатів до того, що вони починають писати есемески «Треба валити з цієї країни». А через три дні після заяви Президента Зеленського про те, що ми здатні відбити будь-яку агресію, він заявляє, що в Росії немає сил і засобів для здійснення повномасштабного нападу на Україну», - розмірковує військовий експерт.

Він каже, що більше довіряє, в тому числі, Службі безпеки України, інформація якої декілька днів тому була оголошена одним із депутатів фракції партії «Голос» під час ток-шоу. І російським джерелам, до речі – противника треба відслідковувати. Тому що їхня інформація більш-менш співпадає.

Як повідомляв Знай.ua, Снєгирьов розповів про дипломатичний конфлікт України з Білоруссю.

Також читайте: Росія змобілізувала настільки великі сили, вона настільки підняла ставки, що тепер вони просто не можуть здати назад, - Таран.

Нагадаємо, Андрій Білецький розповів, чи збирається Росія наступати.

https://www.youtube.com/watch?v=Hz5GF_maXNo&feature=youtu.be