Нещодавно відбувся дзвінок Байдена Путіну, але після нього були введені нові санкції проти Росії – це означає, що президенти не змогли домовитися. Захід і Росія висилають дипломатів. На Федеральних Зборах Путін заявив про готовність Росії робити все в своїх інтересах.

Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про відносини Росії із Заходом і про слова Путіна на Федеральних Зборах.

«Загальна політична ситуація між Росією і Заходом продовжує погіршуватися. На тижні Росія висилала американських дипломатів, крім того, зараз серйозна дипломатична криза між Росією і Польщею, а також Чехією. Сторони обмінюються висилками дипломатів. Був дуже яскравий і жорсткий виступ Путіна на Федеральних Зборах, хоча мені здається, що в цей раз в ньому відчувалося менше впевненості, ніж завжди», - зазначив Бортник.

За словами політолога, президент Росії сказав ключову річ, яка характеризує подальші реакції Росії на події в світі. Путін дослівно сказав, що Захід повинен пам'ятати про всі червоні лінії і ці червоні лінії Росія буде встановлювати сама.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Фраза здається на перший погляд не дуже зрозумілою. Насправді вона означає, що в подальшому ухвалювати рішення, застосовувати свої збройні сили або не застосовувати, Росія буде виходячи зі своїх цілей, а не з норм міжнародного права», - розповів Бортник.

Як зазначає експерт, це означає, що Росія в будь-який момент розраховує на можливість застосування військових сил, в тому числі і щодо України, навіть якщо Україна не провокує цю ситуацію.

Нагадаємо, для Знай.ua Бортник розповів про ситуацію навколо Донбасу і про переговори Зеленського з Путіним.

Раніше Знай.ua публікував заяву Бортника, що Захід демонструє готовність політично підтримати Україну.