Після активізації російських військ на кордоні, Захід почав активно підтримувати і виступати за територіальну цілісність України.

Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про підтримку України з боку Заходу в питанні можливої ​​ескалації конфлікту з Росією.

«Президент України намагається сколотити проукраїнську коаліцію: зустріч з турецьким президентом, Макроном і Меркель, діалоги з НАТО. Це спроба України якось отримати підтримку в можливому загостренні конфлікту з Росією. Поки що виходить не дуже. Захід демонструє готовність політично підтримати Україну. В кожній зустрічі заявляється прихильність територіальної цілісності України», - зазначив Бортник.

За словами політолога, жодна з країн Заходу не готова дати Україні зброю або військові технології, які могли б конкурувати з російськими. Фінансова та політична підтримки не вирішують питання загострення.

«У кращому разі нинішній рівень підтримки допомагає Україні купірувати й утримувати ситуацію на Донбасі, але, на жаль, не більше того. Заява МЗС Франції говорить про те, що Макрон не готовий обговорювати з Зеленським членство у ЄС», - підкреслив ведучий.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як зазначає Бортник, незважаючи на всю підтримку, ЄС не вважає Україну частиною Західного світу. На думку політолога, у разі різкої ескалації конфлікту, Україні суттєво не допоможуть.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Бортника, що суспільство повинно відчувати свою причетність до влади.

Раніше для Знай.ua Бортник розповів про позицію Росії в питанні загострення конфлікту на Донбасі.

https://www.youtube.com/watch?v=aeZs_lEMZjY&feature=youtu.be