Перед яким вибором зараз поставив Володимира Зеленського розвиток ситуації? І в зовнішній політиці, і у внутрішній вона стає все менш контрольованою. Що можна було б порадити президенту?

Свій варіант відповіді в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» дає директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

«Для країни зараз головне - зберегти стабільність, а її неможливо зберегти без консенсусу. Такі питання необхідно виносити на референдум. Зараз в Україні потрібно кожні пів року проводити референдуми з якихось важливих питань. Суспільство має відчувати свою причетність до влади. Якщо у владі антирейтинги 50 відсотків і вище, то рветься зв'язок між суспільством і державою», - вважає експерт.

На його думку, зараз головна проблема - це новий Майдан або палацовий переворот. Уникнути цього ризику можна тільки в тому випадку, якщо суспільство буде причетне до вироблення державних рішень. Зрозуміло, це передбачає і поділ відповідальності за них.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

«Ключові рішення потрібно прокачувати через референдуми, щоб люди брали в них участь. Можливо, варто провести дострокові президентські та парламентські вибори. Я б зараз на місці Зеленського негайно йшов на дострокові вибори, поки ще є рейтинг. А після президентських виборів можна перезавантажувати й парламент», - говорить Руслан Бортник.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловив думку, що за протестом 20 березня біля Офісу президента стоїть невдоволення західних партнерів.

Також Бортник прокоментував санкції, які РНБО ввела проти українських бізнесменів і компаній.