У своїй програмі «Контрольний удар» політолог Максим Ялі прокоментував різні аспекти нещодавнього саміту в Женеві. Він підкреслив, що Байден і Путін задоволені результатами переговорів.

Експерт пояснює, що після президентських виборів 2016 року Росія і конкретно особа Путіна для демократів – це головний противник і причина невдач на міжнародній арені в принципі і зокрема дестабілізації всередині Сполучених Штатів. «Тому все це забути і перегорнути сторінку одним махом навіть при великому бажанні Байден не міг», - підкреслює він.

Ялі повідомляє, що для ліберальних ЗМІ США, прихильних до Демократичної партії, саме Байден зайняв провідні позиції на зустрічі з Путіним. З іншого боку, зазначає він, пропаганда РФ говорить протилежне: Путін виглядав молодим і здоровим, його відповіді на питання були чудовими, а ось Байден видався доволі втомленим. «Це не дивно, адже у Байдена за спиною було 3 великих саміти з європейськими партнерами і G7, а також головним антагоністом в особі Путіна», - міркує політолог.

Також він зазначає, що, по суті, і Байден, і Путін задоволені конструктивністю переговорів і їхніми результатами. З іншого боку, Ялі зауважує, що президенти не могли розповісти про всі аспекти зустрічі. А тому, каже він, Байден на своїй пресконференції повідомив, що у Путіна є 3-6 місяців на виконання домовленостей.

Принагідно Ялі торкається і питання України. Він посилається на слова Байдена, який буквально однією фразою означив, що тема конфлікту на Донбасі піднімалася. «Путіну на тему України поставили питання російські журналісти і він докладно зупинився у відповіді на це питання», - зазначає ведучий.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадуємо, Ялі заявив, що на саміті в Женеві не було переможця.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Ялі розповів, як Зеленському готуватися до зустрічі з Байденом.