Як президенту України Володимиру Зеленському варто було б підготуватися до зустрічі зі своїм американським колегою Джо Байденом?

Свою думку з цього приводу у програмі «Що далі?» з Русланом Бізяєвим на каналі «Знай 24» висловлює експерт-міжнародник, перекладач і дипломат, співробітник Інституту всесвітньої історії НАН України Максим Ялі.

«Все, що в цій ситуації можна зробити, потрібно було робити раніше, а зараз вже час згаяний. Ми настільки залежні від Заходу, що не можемо ставити свої умови. Тим більше що і компромату на українську верхівку досить - можна згадати, як недавно спливла запис розмови Джуліані з Єрмаком. Є ще й «плівки Деркача», які невідомо хто злив. Напевно є й інші записи. У Вашингтоні досить багато важелів для тиску на Зеленського. Коли готується зустріч на рівних, потрібно мати на руках пропозиції та аргументи. Але навряд чи Зеленський зможе запропонувати Байдену щось важливе для нього», - вважає експерт.

Принаймні, вважає Ялі, Зеленський не зможе запропонувати американському лідерові більше, ніж Путін.

«Я маю на увазі і ядерну угоду з Іраном, і домовленість з Північною Кореєю, і арктичний шельф, і Сирію, і Лівію. А Байдену трохи більше ніж через рік вже буде потрібно продемонструвати якісь успіхи, причому такі, які цікавлять американців. Як би це не було прикро для нас, але Україна, м'яко кажучи, не знаходиться в пріоритеті зовнішньої політики США та уваги американського суспільства», - зазначає Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він пояснив логіку дій адміністрації Байдена щодо Мінського процесу.

Також Ялі назвав умову, за якої Україна може видобувати власний газ