Експерт-міжнародник Максим Ялі в ефірі програми "Що далі" з Русланом Бізяєвим на каналі "Знай24" розповів, яка політика Сполучених Штатів Америки щодо Мінського процесу.

Максим Ялі розповів, якою була логіка дій адміністрації Джо Байдена в Мінському процесі.

"Ну, 7 років пройшло, дії були різними. Політика була різною, тактика. Я вже не кажу про те, як вона змінювалася після зміни адміністрації Обами на Трампа і зараз вона знову змінюється. Насправді поки ми ще не бачимо конкретних дій, змін. Ми бачимо навпаки, що риторика Зеленського за останні пів року різко змінилася. Він остаточно став "фашистом, нацистом" і весь цей семантичний ряд, шлейф, який приписували його попередникові Порошенко. Я маю на увазі, в російському інформаційному просторі", - сказав Ялі.

Він зазначив, що в 2019 році Росія покладала великі надії на перемогу Володимира Зеленського на виборах, зокрема, щодо перезавантаження і реалізації Мінських угод.

"Саме за сценарієм, який влаштовує Кремль. Який він нав'язує всі ці 7 років, які пройшли з моменту початку конфлікту. Ніби як спроби були Зеленського. І формула Штайнмайєра, і начебто вони домовилися на саміті в Парижі. Але потім, зустрівши серйозний опір вулиці, Зеленський здав назад. Але після того, як президент Байден вступив у свої повноваження, його риторика почала різко змінюватися", - додав експерт.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, політолог зазначив, що Байден де-факто йшов на зустріч як представник всього західного світу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв заявив, що для Байдена Україна - лише елемент великої гри.