Сполучені Штати розглядають Україну як елемент загальноєвропейської кампанії щодо їхніх геополітичних інтересів. Про цю американську концепцію України розповів політолог Руслан Бізяєв у програмі «Прогноз» на каналі «Знай24».

«Для того, щоб зрозуміти концепцію Байдена, давайте згадаємо 2015-2016 роки, коли після низки зустрічей керівників США і Росії сформувався формат Сурков-Нуланд», - пояснює експерт. Він нагадує, що вони мали зустріч в Калінінграді і дійшли до певної згоди щодо політичної імплементації «Мінська». Бізяєв розповідає, що далі Нуланд приїхала в Україну і запропонувала лідерам панівних фракцій прийняти ті домовленості, що вона встановила із Сурковим у Калінінграді.

Тим не менш, каже він, Київ цього не прийняв і справа зупинилася. Вікторія Нуланд зі свого боку, як зазначає Бізяєв, вирішила влаштувати скандал, але Білий дім на це ніяк не відреагував. Він пояснює, що це демонструє певну байдужість Байдена до України, адже йому важлива саме Європа.

«Якщо США відновлять в Європі політичне домінування і як наслідок економічне, то Україна з їх концепції нікуди не дінеться. Проти цього виступають ЄС, Росія і Британія. У кожного своя мотивація», - міркує політолог.

Принагідно він коментує і заяви Путіна на пресконференції на саміті: в ході переговорів жодної альтернативи Мінським домовленостям не знайшли. Тобто, підкреслює Бізяєв, про Україну як так і не говориться, адже сильні гравці на міжнародній арені розглядають її лише як елемент великої гри. Він зазначає, що це і є концепція щодо України.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Нагадуємо, Бізяєв розповів, як і коли позначаться на Україні переговори Байдена і Путіна.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв заявив, що Німеччина віддала Франції політичну пальму першості в ЄС.