Яким чином Байден збирається налагодити відносини з РФ? У своїй програмі «Контрольний удар» політолог Максим Ялі припустив, що адміністрація президента США почне схиляти Україну до реалізації Мінських угод.

Експерт нагадує, що за президента Обами Байден був віцепрезидентом і курував усім, що стосувалося України. Сьогодні же, каже Ялі, президент США має намір відновити нормальні відносини з Росією в особі Путіна. «Звісно, за рахунок України і примусу її виконати всі пункти Мінських угод», - підкреслює він і додає, що про це говорив сам президент РФ.

Отже, Ялі констатує, що Байден може схилити Україну до реалізації «Мінська» і використати це як аргумент для перезавантаження відносин з РФ. «Не випадково Путін випромінював оптимізм за підсумками зустрічі з ним в Женеві і підкреслював на своїй пресконференції, що американський президент бачить в основі врегулювання на Донбасі саме Мінські угоди», - розповідає ведучий.

На його думку, позиції президента РФ і США щодо Мінських угод різняться лише нюансами, зокрема, алгоритмами виконання, але аж ніяк не суттю. За словами політолога, ані Байден, ані Путін не говорили і про перегляд «Мінська», хай як би не наполягав президент України. Ялі додає, що заміна Нормандського формату на Будапештський не розглядається також.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв назвав нинішній канонічний Мінськ Гордієвим вузлом.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв назвав наслідки реалізації Мінських угод.