Про можливе приєднання США до Нормандського формату розповів політолог Руслан Бізяєв журналістці Любові Завальнюк на каналі Руслана Бізяєва у проекті «Розвилка» на YouTube.

«З моєї точки зору в нинішньому політичному циклі приєднання США до Нормандського формату вже не буде, з точки зору Росії, проблемою, тобто фактично повторюється стара добра ситуація з форматами Нуланд-Карасін або Нуланд-Сурков і так далі. Але з точки зору практичної частини виконання Мінських угод в тому канонічному вигляді, в якому вони підписані, я не думаю, що це принесе кінцевий позитивний результат», - підкреслив він.

Бізяєв вважає, що нинішній канонічний Мінськ - це Гордіїв вузол, а приєднання США його ще більше затягне і що з ним робити, спробувати його розв'язати або розрубати, цікаве питання. Йому здається, що з риторики публічної і не публічною, і виходячи з його спілкування з жителями Донецька і Луганська з різних соціальних верств, розуміння, як виконати канонічну частину Мінських угод, немає.

«І що з цим робити, розуміння теж немає, і ми опинилися в завислій ситуації, коли і виконати Мінськ не можна і не виконати його теж не можна. Тобто треба якесь третє рішення, але на мій суб'єктивний погляд, а у мене досить маргінальна точка зору, в нашому політичному істеблішменті я бачу вирішення цієї проблеми тільки крізь призму перезавантаження», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що на даний момент все крутиться навколо можливості зустрічі президентів України і Росії.

Також раніше для Знай.ua Ялі розповідав, навіщо Росії США у Нормандському форматі.