В ефірі програми «Розвилка» політолог Руслан Бізяєв прокоментував виступ Володимира Путіна і їх заочну пікіровку з Володимиром Зеленським. Головною проблемою він вважає відсутність сформованого порядку денного для їх зустрічі.

«В принципі те, що я почув з вуст президентів і з вуст політичних експертів говорить про те, що на даний момент все крутиться навколо можливості зустрічі президентів України і Росії. Але порядок денний не синхронізовано, і якщо порядок денний не буде синхронізовано, то, природно, ніякої зустрічі не відбудеться», - вважає Бізяєв.

Він зазначив, що якщо все ж порядок денний буде сформовано і синхронізовано, тоді зустріч президентів відбудеться. Політолог додав, що йому цікаво, яку роль при цьому відіграватиме президент Франції, а фактично - Європейського союзу Еммануель Макрон.

«На даному етапі сторони, як під час переговорів в бізнесі, окреслили стартові позиції. У цих стартових позиціях я спостерігаю більше розбіжностей, ніж збігів, але чи є ця ситуація однозначно такою, що призведе лише до негативного результату, зараз дуже важко сказати. Дуже багато буде залежати від візиту українського президента до Вашингтона», - заявив Бізяєв.

На його думку, важливо те, наскільки Вашингтон буде готовий глибоко влізти в політичні процеси України з точки зору контроверсійних тем. Політолог вважає, що був укладений ряд непублічних домовленостей між Путіним і Байденом, про що, зокрема, свідчить досить спокійна реакція США на інцидент з британським есмінцем.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадаємо, Бізяєв заявив, що виконати Мінські угоди неможливо, але альтернативи немає.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Бортнік розповів, чи варто очікувати зустрічі Зеленського з Путіним.