Вчора президент Росії Володимир Путін під час прямої лінії заявив, що не бачить сенсу в зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, оскільки «питання України вирішуються не в Києві, а в Вашингтоні і частково в Берліні і Парижі».

Політолог Руслан Бортник у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» пояснив, що мав на увазі Путін і як ця заява може вплинути на його зустріч із Зеленським.

«Я думаю, що в якійсь мірі це були сигнали Путіна напередодні можливих зустрічей Зеленський – Байден, Зеленський – Меркель, Путін і Макрон. Тобто це визначення і позначення певних позицій», - сказав експерт.

За його словами, питання Путіну «Чому ви не зустрічаєтеся з президентом Зеленським?» стоїть у суспільній свідомості і України, і Росії.

«Розкручування теми цієї зустрічі вже попереднє провели інформаційне. Обидві сторони говорили, що ось-ось готується, діалог ведеться... А потім така пауза і невизначеність», - каже Бортник.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У той же час політолог зазначив, що він, як і багато його колег, і раніше не вірив у те, що зустріч Путіна з Зеленським може відбутися. А після такої заяви російського лідера, стверджує експерт, надій на цю зустріч найближчим часом залишається мало.

«Ось така гра на темі України, яка і важлива з точки зору електоральної, важлива з точки зору геополітичної, але все-таки далеко непринципова в дискурсі сьогодні для російського лідера», - резюмував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бізяєв заявив, що виконати Мінські угоди неможливо, але альтернативи немає.

Також Знай.uа повідомляв, що Балашов заявив, що Зеленський краще Путіна, тому що він молодший.