Український політичний оглядач, блогер Руслан Бізяєв у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про позицію Європи і США щодо Мінських угод.

«По-перше, позиція Німеччини і позиція Франції, судячи з тих кластерів, які вони публікували, – це все-таки не одне і те ж саме. По-друге, концептуально і Франція, і Німеччина, і Сполучені Штати в особі президента Байдена і Держдепартаменту кажуть, що альтернативи Мінським угодами немає. Але поки це все – ритуальні висловлювання. Тому що всі прекрасно розуміють, що в нинішньому вигляді виконати Мінські угоди не можна», - говорить експерт.

У той же час він підкреслив, що на даний момент альтернативи «Мінську», як і плану «Б», немає.

«Є цілий комплекс гуманітарних, економічних, безпекових, законодавчих, військових питань, які в себе включає те, що називається Мінські угоди. І для того, щоб був план «Б», він повинен відповісти на всі ці питання. Теж по кластерам: що ми робимо з безпекою – наприклад, з розмінуванням, що ми робимо з пропускними пунктами, як ми виплачуємо пенсії, полонені знову ж таки...», - сказав Бізяєв.

Він нагадав, що, за даними омбудсмена Людмили Денисової, у РФ і ОРДЛО в полоні перебувають понад 400 українців.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

«А як їх звільняти? На базі якої дипломатичної або іншої правової платформи? Ламати – не будувати. Зруйнувати можна, але реальна політика полягає в тому, що перш, ніж щось виводити, треба щось створити. У мене таке враження, що комплексного плану «Б» ще не існує – він знаходиться в процесі. І тут багато в чому вплине візит Зеленського в Вашингтон до Байдена», - резюмував оглядач.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бізяєв заявив, що газ у сховищах може закінчитися.

Також Знай.uа повідомляв, що Бізяєв вважає, що глобальні світові еліти виявилися перед вибором.