Якщо у світовій геополітиці буде загальна виразна мета, то буде і майбутнє. Над такою темою провів аналіз політолог Руслан Бізяєв на проєкті «Розвилка» з журналісткою Любовю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва.

«Людство в щільну підійшло до освоєння космосу. Але для того, щоб зробити істотний ривок, необхідно закінчити всі суперечності і конфлікти на планеті Земля в геополітичному сенсі цього слова. Тому те, що ми спостерігаємо за останні кілька років – це ті лінії розлому, які накопичувалися роками, а іноді десятиліттями, але не вирішувалися», - підкреслив він.

Бізяєв вважає, що це відбувається, тому що політики старої формації жили за принципом перекинь ближнього свого, бо прийде дальній твій і перекине тебе. Зараз це все починає заважати прогресу, впевнений він, і відповідно глобальні світові еліти, які за останні 50 років вели між собою конкуренцію, виявилися перед вибором: що робити.

«Поступитися місцем новому або до останнього чіплятися за старе, поки йде така боротьба. Якщо ми візьмемо ситуацію в Європі, то не тільки останні заяви, а також дії європейських еліт показують, що вони налаштовані створити загальний ринок від Владивостока до Лісабона, розуміючи гігантські переваги цього проєкту. Але я так само розумію, що категорично проти цього будуть як мінімум США і Великобританія, а в перспективі і Японія», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що особливої актуальності «європейська ідея» набула після закінчення Першої світової війни.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Також раніше Бізяєв розповідав, що холодна війна в будь-який момент може перейти в гарячу стадію.