У прямому ефірі Знай 24 політичний експерт Руслан Бізяєв оцінив підсумки зустрічі G7+ і саміту НАТО.

Перш за все, він пояснив: «Будь-який політик - це, в першу чергу, людина, яка працює з реальністю. Він не працює з якимись високими матеріями в реальній політиці. З високими матеріями, з красивими словами працюють під час передвиборчих кампаній або публічних заяв. А в реальній непублічній політиці все досить цинічно і прозоро. Як колись говорили американці, слабких топчуть, з сильними домовляються. Цей принцип нікуди не пішов, починаючи з 30-х років ХХ століття, і він домінує».

Після зустрічі Байдена і Путіна, яка багатьма експертами вважалася прохідною, нічого не значущою, яка, як завжди, ні до чого не призведе, з'явилися перші результати.

«По-перше, в процес включилися Вікторія Нуланд і Державний департамент США. В процес активно включилася Ангела Меркель як предтеча активного включення в процес Еммануеля Макрона. Тому що Ангела Меркель, за великим рахунком, - це «дембельський акорд», її цікавить більше економічна складова. А ось Макрона буде більше цікавити політична складова, і Єврокомісію буде більше цікавити політична складова», - каже Бізяєв.

Він робить висновок: «Фактично на зустрічі G7+, а потім на саміті НАТО була офіційно оголошена холодна війна Китаю. Холодна війна в будь-який момент може перейти в гарячу стадію. Але перш ніж починати бойові дії, треба чітко визначитися з противниками, ну, і з союзниками і з нейтралами. Тому зараз для колективного Заходу Росія потрібна в статусі хоча б нейтрала. Заради цього можна піти на певні поступки, навіть ті, які ще вчора вважалися червоними лініями».

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Нагадаємо, Єрмолаєв розповів про розкол колишніх геополітичних альянсів: «Китай визнається новим полюсом».

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Китай бореться за першість у введенні технології 5G.