Політолог Руслан Бізяєв у програмі Любові Завальнюк «Суть подій» розповів, які проблеми щодо газу нас можуть очікувати. За його словами, газ в сховищах може закінчитися, а газ російського походження може сильно подорожчати, що поставить нас у дуже скрутне становище.

«Зараз йдуть рекордними темпами закупівлі в Європі. Європа рекордними темпами закуповує газ, але при цьому залишки газу і наповнення наших профільних газосховищ – велика таємниця. Там є якісь проблеми, але поки ніхто не може зрозуміти, наскільки вони глобальні», - зазначив Бізяєв.

За словами експерта, в прийдешньому опалювальному сезоні може бути ситуація, що газу буде не вистачати, а газ, якого буде вистачати, як зазначив Бізяєв, тобто російського походження, буде коштувати дуже дорого.

«Уже зараз ціни на газ побили дворічний максимум. Ми розуміємо, що ціни будуть рости. Це ланцюгова реакція. З огляду на те, що газ до кінцевого споживача доходить з дуже великим плечем, і кожен проміжок цього плеча хоче свій прибуток, я не виключаю, що в цьому році ціни будуть рекордними», - підкреслив Бізяєв.

Як зазначив експерт, в цьому році ціни на газ можуть бути рекордними за останні 5 років, адже газу може не вистачати, а ціну на газ російського походження можуть значно завищити. Також, за словами експерта, цей газ російського походження, який піде в Україну, буде йти через безліч інстанцій, які в міру транспортування будуть підвищувати ціну.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував слова Бізяева, що інтерв'ю Путіна NBC було підготовчим перед зустріччю з Байденом.

Раніше на Знай.ua Бізяєв заявив, що головний ворог Західного світу – це сучасний Китай.