Зараз між США і Росією немає глобальних точок протиріч. Про це розповів політолог Руслан Бізяєв журналістці Любові Завальнюк у студії Руслана Бізяєва на проєкті «Розвилка» на YouTube.

«Байден займається тим, що повертає американську велич в зону Західного світу, у нього там купа проблем з Британією, ЄС, Китаєм, потенційно з Японією, Латинською Америкою. Те ж саме і у Путіна маса інших питань, крім протистояння з Америкою», - підкреслив він.

Бізяєв сказав звернути увагу, що ні США для Росії, ні Росія для США не є ключовим торговельно-економічним партнером, виходячи з цього їм є сенс зустрітися і вирішити, по яким правилам їм треба грати.

«Приїхавши в Женеву, Путін швидше за все якісь моменти перед цим обговорював з Сі Цзіньпіном, тому що Західний світ чітко сказав, що головний ворог Західного світу - це сучасний Китай. Не Росія, а Китай. За Іран на цій зустрічі нічого особливо не було сказано, а тільки в загальному, що хочуть повернутися до ядерної угоди - це ні про що», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що Україна в даній політичній ситуації є інструментом.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Також раніше Бізяєв розповідав, що основна битва в геополітиці розгорнеться за Європу як за союзника.