На що варто звернути увагу, читаючи порядок денний, про який говорили Байден і Путін? На це питання постарався відповісти політичний аналітик, експерт Руслан Бізяєв журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«В першу чергу треба звернути увагу як лідери США і Росії бачать глобальний порядок денний в його пріоритетах, що первинне, а що вторинне. Наприклад, безпека - це поняття загальне, а якщо взяти конкретику, то архітектура безпеки – це Східна Європа, Близький Схід, Латинська Америка, космос, економіка. На скільки у них синхронне бачення переходу на шостий технологічний уклад», - підкреслив він.

Бізяєв сказав, що на скільки вони один одного доповнюють і один одному не суперечать, на скільки Путін і Байден вважають за можливе не просто домовитися, а виконувати ті домовленості, яких вони досягли.

«Я на сьогодні бачу, що це виглядає як перемир'я. Але перемир'я - це завжди похідна від слова війна, куди зрушить ситуація до світу або протистояння, покаже тільки час. Мені чомусь здається, що США і Росії зараз вигідно зафіксувати якийсь статус-кво і займатися своїми проблемами», - акцентував він.

Бізяєв вважає, що в найбільшій в цьому плані небезпеці знаходиться Європа, тому що всі останні гойдалки - це битва за Європу. Чий союзник Європа - Китая, Росії чи США?

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

«Європейських еліт чекає дуже важкий і неоднозначний вибір і всі ці події будуть однозначно відбиватися на Україні», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що на цьому тижні буде вирішуватися питання опалювального сезону.

Також раніше Завальнюк розповідала про нові субсидії: як відбувається компенсація і в якому розмірі.