Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, за яких умов комунальні підприємства не стануть підвищувати ціни на опалення і гарячу воду.

«На цьому тижні буде вирішуватися питання опалювального сезону. Поки ми з вами плануємо літній відпочинок, в «Нафтогазі» вирішують, що робити з боржниками. Протистояння між «Нафтогазом» і «облтеплоенерго» розпалюються», - говорить Завальнюк.

Вона розповіла, що минулого четверга, 10 червня, Міненерго, Мінрегіон і НАК «Нафтогаз України» провели нараду з приводу реалізації плану підготовки до опалювального сезону 2021 - 2022 років, а вже в п'ятницю, 11 червня, НАК «Нафтогаз України», який напередодні тепловики звинуватили в дискримінації і вимагали зниження ціни газу, заблокував рахунки 65 комунальних підприємств.

«Варто зазначити, що комунальні підприємства не стануть підвищувати ціни на опалення і гарячу воду, якщо держава реструктуризує їх борги. Але центральна влада свою частину «угоди» поки не виконала», - зазначила Завальнюк.

За її словами, місцева влада виконала свої зобов'язання: під час опалювального сезону тарифи не підвищувалися. А зараз, каже журналістка, стоїть питання, як будуть списані заборгованості, що утворилися по штрафних санкціях, і як «Нафтогаз» розблокує рахунки 65 комунальних підприємств.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Завальнюк розповіла, які марки авто будуть підпадати під податок на розкіш.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Дорошенко розповів, як підвищити купівельну спроможність українців.