Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про новий законопроект Міністерства фінансів, що стосується податків на авто середнього класу, і пояснила, хто тепер платитиме податок на розкіш.

Вона розповіла, що в Міністерстві фінансів розробили законопроект, яким запропонували ввести податок на авто середнього класу. При цьому, зазначає журналістка, чиновники проанонсували, що нововведення не торкнуться простих людей.

«Сьогодні податок розміром в 25 тисяч гривень щорічно протягом п'яти років після покупки, платять власники машин, чия вартість перевищує 375 мінімальних зарплат. На початок цього року порогова сума оподаткування таких авто становила 2 млн 250 млн грн. Тобто податок на розкіш платять власники дійсно представницьких машин», - говорить Завальнюк.

Журналістка зазначила, що зараз під оподаткування потрапляють такі марки авто, як AstonMartin, Audi, BMW, Ferrari, LandRover, Lexus, Jaguar, Maserati, Mercedes-Benz, RangeRover, Porsche і ряд інших преміальних моделей.

«Але в Кабміні вирішили, що цей список пора б розширити і пропонують знизити поріг оподаткування до 200 мінімальних зарплат. Таким чином, як пропонує Мінфін, з 1 липня поріг оподаткування опуститься до 1,2 млн грн. Увага власники таких брендів, як Skoda, VW, Hyundai, Mazda, Honda, Toyota і ряд інших не найдорожчих марок, у яких зараз є моделі дорожче 1,2 млн грн - близько 44 тисяч доларів за нинішнім курсом - з першого липня ви теж стаєте власниками авто преміум класу», - розповіла Завальнюк.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

За словами журналістки, в наслідку може виникнути така ситуація, що автодилери почнуть завозити для продажу більше дешевих базових комплектацій тих чи інших моделей, щоб їх ціна укладалася в податкові рамки, а вже потім їх будуть "запаковувати" всякими додатковими функціями - стерео системами, подушками безпеки, оббивкою салону і так далі - за додаткову плату вже на СТО безпосередньо перед продажем.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла про можливе чергове підвищення пенсійного віку.

Нагадаємо, Устенко заявив, що питання кредитування варто дуже актуально для української економіки.