Найближчим часом буде проголосований закон про створення фонду про виділення двох мільярдів гривень на компенсацію кредитів. Про це розповів народний депутат від партії «Слуга народу» Олексій Устенко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Якщо брати кредит під 9%, а держава гасить під 7%, то фактично ви гасите тільки тіло кредиту, а це вигідно. Питання кредитування стоїть дуже актуально для української економіки, адже будь-яке економічне зростання починається з дешевих дрібних кредитів. Коли будь-який учасник ринку і будь-яка людина може отримати кредит на розвиток під невеликий відсоток», - розповів він.

Устенко повідомив, що цей законопроєкт про створення фонду повинен бути прийнятий до 1 липня, в іншому випадку фонд не буде створений. Що стосується законопроєкту про ринок землі, він вважає, що його будуть всіляко коригувати, тим більше що швидше за все з приводу допуску іноземців на ринок буде проводитися референдум.

«Хочу звернутися до всіх власників земельних паїв, щоб вони не продавали свою землю, а залишали, щоб вона приносила дохід і це може бути класна інвестиція як квартира, коли оренда буде набагато вище, ніж зараз. Старт ціни при відкритті ринку землі буде невеликий, приблизно 1000-1500 доларів за гектар, але далі вона буде дорожчати. У Європі ціна на землю дуже висока, тому що там це інструмент інвестування», - сказав він.

Устенко вважає, що в Європі земля – це той актив, який постійно приносить орендну плату.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Швидше за все так само буде і у нас через якийсь час. Звичайно, будуть ті, хто буде обробляти землю, а хтось буде інвестувати в неї як в актив, з'явиться нова категорія фермерів, яка зможе обробляти землю, бо з'явиться доступ до кредитування», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що з вашого депозиту гроші можуть зняти без вашої згоди.

Також раніше Завальнюк розповідала, що на українців чекає підвищення пенсій в липні.

https://www.youtube.com/watch?v=b0odXigJY90&feature=youtu.be