Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про зміни, які готують в пенсійній сфері і пояснила, кому варто очікувати надбавки до виплат.

«На українців чекає підвищення пенсій в липні і нові нарахування виплат тим, хто на пенсії, але все ще працює. Як і анонсувалося в уряді, в цьому році виплати деяким категоріям пенсіонерів будуть підвищені», - говорить Завальнюк.

За її словами, Міністр соціальної політики повідомила, що в Україні мінімальні пенсії можуть зрости у тих громадян, які не потрапили під індексації в 2019 і 2020 році - ця категорія пенсіонерів отримає по сто гривень доплати. У свою чергу, додала Завальнюк, в Пенсійному Фонді України відзначили актуальність перерахунку виплат працюючим пенсіонерам.

«Не встигли українці освоїти надбавку в сто гривень, як з'явилися новини про наступні виплати. Правда, на цей раз масштаби виплат за кількістю людей менші, ну а сума все та ж. Будуть збільшені пенсії для 500 тисяч осіб. Ця категорія людей раніше не потрапляла під перерахунки і надбавки», - зазначила Завальнюк.

Журналістка додала, що також в планах у Кабінету міністрів підвищення пенсії до двох тисяч гривень людям, які мають першу групу інвалідності. Крім цього, є хороша новина для ліквідаторів аварії на ЧАЕС з інвалідністю: у них можуть вирости виплати на 40%, говорить Завальнюк.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, Котенкова розповіла, що пенсію нижче двох тисяч гривень отримує кожен третій пенсіонер.

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що Іноземцям де-факто дозволяється заходити через банки «в українську землю».