На ринку землі буде відбуватися злочин в першу чергу проти України як країни. Про це з упевненістю заявив економічний експерт Тарас Загородній журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Тому що іноземцям де-факто дозволяється заходити через банки «в українську землю», а цього категорично не можна робити, тому що у світі є величезні масиви грошей, а країна у нас знаходиться в кризі, тому цінність гектара землі коштує копійки», - сказав він.

Загородній повідомив, що всі землі вирівняли під одну гребінку: ліси, заповідники, водойми, тобто повний дерибан, бери не хочу. Де-факто вже дозволено застосовувати будь-які добрива, розповів він, держава забирається з сівозміни та ніхто вже нічого не контролює, дозволили прибирати до одного метра верхнього шару землі, тобто ти можеш купити землю зібрати верхній шар і перевести його, куди хочеш.

«І вони пішли далі, спростивши порядок розпорядження вже орендованими паями. Навіть якщо ви господар паю, то тепер потрібно уважно стежити за орендарем, тому що тепер орендар може віддати вашу землю в заставу, не питаючи вас, і навіть де-факто продати. Тому навіть якщо ви з агрохолдингом уклали договір на 40-50 років, то не факт, що ця земля залишиться у вас, він може під заставу взяти кредит, його не віддати і все земля вже не ваша», - підкреслив він.

Загородній сказав, що при цьому влада хоче узаконити примусовий викуп землі, а це де-факто реальний механізм узаконеного рейдерства і обезземелення наших людей по повній програмі.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

«Це дає можливість формувати найогидніший сценарій ринку землі», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Марчука, що сьогодні понад 30% земель сільськогосподарського призначення перебуває в тіні.

Також раніше Марчук розповідав, що власники паїв повинні чітко знати кадастровий номер, який має бути в реєстрі Держкадастру України.