Забезпечення прозорості на ринку землі, власне, і гарантує сам закон про «Обіг земель сільськогосподарського призначення». Про це розповів заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук журналісту Любові Завальнюк в програмі «Суть подій» на YouToube.

«Але є порада для власників паїв - це юридично правильно, грамотно підійти до інвентаризації своїх паїв. Власники паїв повинні чітко знати кадастровий номер, який має бути в реєстрі Держкадастру України та в реєстрі майнових прав. У нас во Всеукраїнській Аграрній Раді є юридична служба, яка здійснює допомогу в рамках гарячої лінії, і всі учасники нашої асоціацій мають можливість отримати інформацію», - підкреслив він.

Марчук розповів, що коли вступить в дію ринок землі, люди, щоб підійти без проблем до договорів купівлі-продажу, мають всі ці речі заздалегідь підготувати. Він вважає, що громадяни не мають поспішати з продажем своїх паїв, тому що це все ж таки досить добрий фінансовий інструмент та ресурс на майбутнє, в якому ви зможете за рахунок здачі в оренду отримувати пасивний прибуток.

«Сьогодні Україна є одна із передових країн Європи, де ставки по оренді землі збільшуються. Ми фактично зараз сплачуємо такі ж орендні ставки як в Литві і Польщі. Тому, я думаю, що з ринком землі ці ринкові відносини будуть ще більше розвиватись і цінова позиція по оренді землі буде тільки збільшуватися. А з роками і коефіцієнт вартості землі буде теж дорожчати, тому я б закликав людей не поспішати з продажем», - акцентував він.

Марчук сказав, що по соціологічним дослідженням, власне, люди самі не хочуть поспішати з продажем землі, лише 3-5 відсотків людей з відкриттям ринку землі готові будуть вийти в ринок. Це досить невелика чисельність і є надія, що люди усвідомлюють, що земля - це є спадок який можна передавати з покоління в покоління і мати гарний пасивний дохід щороку, резюмував він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Марчука, що питання навколо ринку землі в Україні історично завжди точиться дуже радикально.

Також раніше Марчук розповідав, як наповнити бюджет за допомогою землі.