Заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив про те, що в Україні не сплачуються податки на землю, оскільки тіньовий ринок обробітку землі становить близько 30%.

“В аграрній сфері тіньовий ринок обробітку землі близько 30%... Це один з додаткових інструментів в законодавчій сфері, який потрібно врегулювати. На сьогоднішній день у Верховній Раді є такий законопроєкт, і ми теж виступали його ініціаторами… Який говорить про вирівнювання податку на гектар. Тобто, всі люди, які працюють на землі, зобов’язані сплатити податки. А не так, що виходить, що у нас близько 5-8 мільйонів гектарів землі перебувають в тіні. З них жодної копійки не сплачується, і ми тоді стаємо заручниками того, що ідемо на зовнішні ринки просити дешевих кредитів”, - сказав Денис Марчук.

Він зазначив, що з податків, які сплачуватимуть за землю, можна буде наповнювати бюджет, що дозволить людям на місцях ставати заможнішими.

“У нас об’єднались зараз територіальні громади з жовтня 2020 року. В мене особисто друзі, які стали депутатами, вони кажуть: “Ми знаємо, що у нас в об’єднаній територіальній громаді десь 3-4 тис. гектарів землі. З них 2 тис. обробляється в тіні. І ніхто ніяких податків не сплачує”. Хоча за ці гроші ми могли б розвивати лікарні, садочки, школи”, - додав Марчук.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, влада намагається приховати аферу: Кущ розповів, навіщо землі передають ОТГ.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кущ заявив про зміну земельного законодавства, що можна буде не дотримувати агрохімічний контроль земель.