Експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» заявив, що передавання землі у ведення ОТГ насправді приховує колосальну аферу: протягом кількох останніх років з кадастру зникло 5 млн гектар державної землі.

Ведучий нагадує, що ще кілька років тому у власності держави перебувало близько 10 млн гектар землі. Зараз же, каже він, у неї навіть менше, аніж один мільйон. «Близько чотирьох мільйонів гектар землі було передано в окремі територіальні громади або планується передача найближчим часом», - повідомляє Кущ. Економіст справедливо запитує про місце перебування ще 5 млн гектар землі.

Та відповідь, зазначає він, не дадуть ані високопосадовці, ані земельний кадастр, вони лише посилаються на певні розслідування. Кущ розповідає, що згідно з чутками ці втрачені землі виділили підставним особам, але ті вже перепродали їх іншим власникам. Тим не менш, судових рішень немає, а тому це, підкреслює економіст, радше припущення.

«А для того, щоб приховати цю аферу, ці землі і передають в окремі територіальні громади», - переконаний Кущ. Він пояснює, що у разі перебування 5 млн гектар землі у державній власності можна було би просто провести аудит і виявити власника, продавця та кількість проданих земель.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, Кущ повідомив, що більшість українців негативно ставляться до земельної реформи.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кущ попередив про негативні наслідки підвищення податків.