Власник певної ділянки землі сільськогосподарського призначення може через суд домогтися приєднання сусідніх ділянок, що межують з ним. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Умовно кажучи, великий землевласник, який володіє певним земельним пулом в межах населеного пункту, почне активно скуповувати земельні паї у місцевих жителів, якщо хтось не захоче продавати йому землю, а вона межує з його ділянками, то він може через суд змусити цю людину продати цю землю. Тобто фактично через суд забере цю землю собі», - розповів він.

Кущ сказав, що в законопроєкті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення» говориться, що це буде робитися з наданням альтернативної земельної ділянки.

«Згідно з недавніми соціологічними опитуваннями більшість українців негативно ставляться до земельної реформи і не хочуть продавати свою землю. А у зв'язку з цим законопроєктом виникає питання, хто їх питатиме? Тобто якщо великому землевласникові буде потрібна ваша ділянка, яка буде межувати з його землею, то він просто піде в суд і через нього забере вашу земельну ділянку», - акцентував він.

Кущ резюмував, що саме тому зараз земельна реформа відбувається разом із судовою, щоб створити зручний інструментарій відбирання землі у їх власників через суди.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«При цьому великому земельному власнику, який захоче провести консолідацію земель надається право в досудовому порядку розробити новий проект землеустрою», - добавил он.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що у нас імпорт не впав так сильно, як впали показники митниці.

Також раніше Кущ розповідав, що одна зі схем на митниці - це коли завозиться товар за заниженою ціною.